Skip to main content

Σχολές Αστυνομίας

 Οι υποψήφιοι για τη Σχολή Αστυφυλάκων και τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν αρκεί να έχουν απολυτήριο Λυκείου. Θα πρέπει να μην είναι πάνω από 26 χρονών και επίσης το ύψος για τους άνδρες και τις γυναίκες να είναι τουλάχιστον 1,70 χωρίς υποδήματα και βεβαίως το ποινικό τους μητρώο να είναι καθαρό.

Για την είσοδό τους και στις δύο Σχολές δεν αρκεί η επιτυχία στις Γενικές Εξετάσεις. Οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν και από τις λεγόμενες προκαταρκτικές εξετάσεις ( υγειονομική εξέταση, αθλητικές δοκιμασίες και ψυχοτεχνική δοκιμασία ). Υποψήφιοι που έχουν περάσει με επιτυχία τις προκαταρκτικές εξετάσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές κρίνονται ικανοί για τις Αστυνομικές Σχολές.

Η φοίτηση στη Σχολή Αστυφυλάκων διαρκεί πέντε εξάμηνα και οι απόφοιτοι είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στο Σώμα 8 χρόνια. Η φοίτηση στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας διαρκεί 8 εξάμηνα και οι απόφοιτοι είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στο Σώμα 10 χρόνια. Ο χρόνος φοίτησης στις Σχολές της Αστυνομίας θεωρείται ως χρόνος εκπλήρωσης της στρατιωτικής θητείας. Οι φοιτητές της Σχολής Αξιωματικών λαμβάνουν τις αποδοχές αστυφύλακα που δεν έχει κάνει τη στρατιωτική του θητεία.

Οι Σχολές δηλώνονται από το 5ο πεδίο ( Επιστήμης Οικονομίας και Διοίκησης) στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση οι μαθητές από όλες τις κατευθύνσεις. Η Σχολή Αστυφυλάκων λειτουργεί με παραρτήματα σε διάφορες πόλεις της χώρας. Η κατανομή των επιτυχόντων σ' αυτά γίνεται με κριτήρια την προτίμηση που θα δηλώσει ο καθένας μετά την εισαγωγή του και τη βαθμολογία στις Γενικές Εξετάσεις.

 

Τα ψυχοτεχνικά ΤΕΣΤ για τις Στρατιωτικές Σχολές και την Ελληνική Αστυνομία διδάσκονται δωρεάν από ειδικευμένο και εμπειρότατο συνεργάτη.

 

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΡΟΝΟΣ

Πρωτοπορία στη γνώση - Προβάδισμα στην επιτυχία!